Managed service provider in de cloud

Software

Written by:

Cloud is een populaire term, maar wat betekent het eigenlijk precies? Lees in dit artikel alles over online opslaan in de cloud. Mensen kunnen bestanden, of kopie├źn daarvan, opslaan op bijvoorbeeld een usb-stick, maar ook online. Het online opslaan van bestanden noemen we ook wel opslaan in de cloud. De betekenis van dit Engelse woord is ‘wolk’. Het geeft aan dat er via internet gewerkt wordt.

Een bedrijf stelt, eventueel tegen betaling, ruimte beschikbaar in een zogenaamd datacenter om gegevens op te slaan. Om te kunnen werken in de cloud, hebben gebruikers bij zo’n zogenaamde clouddienst een account nodig met een wachtwoord. De diensten bieden vaak beperkte gratis opslag aan. Wie heel veel video’s en foto’s opslaat, moet overstappen naar betaalde ruimte. Om te cloud te gebruiken hebben mensen ook een internetverbinding nodig.

Wat is een managed service provider (MSP)?

Wil jij besparen op IT? Wil je niet meer afhankelijk zijn van een eigen IT-afdeling? Wil je af van eigen servers in jouw pand? Zomaar een aantal redenen om jouw IT uit te besteden aan een managed service provider als Sirrus.

Besteedt je jouw IT aan ons uit? Dan zorgen wij dat jouw hele bedrijf veilig in de Cloud werkt. Het voordeel is dat jij bespaart op de kosten van IT, je geen eigen servers nodig hebt en je maximaal beschermt bent tegen hackers en datalekken. Van licenties en laptops (hoewel we geen leverancier van hardware zijn) tot online security: jouw IT is bij ons in goede handen.

De Cloud is voor negen op de tien bedrijven goedkoper. Je betaalt namelijk voor gebruik, per maand. Op basis van jouw aantal werknemers en data. En mocht er iets misgaan met IT, lossen wij dat op, bijvoorbeeld als je mail helemaal vastloopt. En we geven je tips en trucs, zodat je makkelijker werkt en meer uit Office haalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *